KADİR GECEMİZE DOĞRU

Yaratılan muhtaçtır, sınırlıdır, kusurludur, acizdir, kuldur. 

Ancak yaratılmayan, varlığıyla kudreti kendinden, sonsuz kusursuz bir Zat, İlah olabilir. 

Eşsiz, benzersiz olabilir, Hayy ve Kayyûm olabilir, Samed olabilir, Yaradan olabilir, Sahib olabilir ve elbette Tek olabilir. 

Ancak varlığa ve yokluğa hükmedebilen, kimsenin kendisini kuşatamadığı ve kendisinin her şeyi kuşattığı, birer yaratılmış olan zaman ve mekândan münezzeh O Hâkim Zat, elbette İlah olabilir. 

Kudreti yaratandan daha kudretli, adaleti yaratandan daha adaletli, bilgiyi yaratandan daha bilgili, merhameti yaratandan daha merhametli kim olabilir! 

O İlah ki; tüm yarattıkları O'nun sayesinde yaratılmakla şereflenmiş, tüm mevcudat O'nun sonsuz kusursuz hükümranlığını kendi hal dilleriyle kuşkusuz haykırıyor. 

İşte O İlah, Allah'tır! Yaşamda, ölümde, ötesinde... Varlığın zerreleri adedince elhamdulillah, şimdi ve yeniden dirilince ve ötesinde... Sonsuza dek la ilahe illallah, subhanallah! 

Peygamberlerine selam olsun, ümmetinden olduğumuz, nebilerin sonuncusu Rasûlullah efendimize salat ve selam olsun... 

Gördüğüm en kötü ahmaklık kesinlikle Allah'ı inkâr etme yalanıdır, akılsızlığıdır. 

Hakikat güneşi karşısında gözünü kapatan inkârcı ancak kendisine gece olur, kendisini dahi kandırmakta epey zorlanır, gözünü kapatsa da hakikat güneşi gözkapaklarını yakacak kadar aşikardır! 

Alemlerde en hakiki ve yüksek zeka, Hakk'ı imanla görebilmek, hakikate basiretle erebilmektir. 

Ey dinsizlikle şeytanlara birer oyuncak olan köleler! Ey nefsinin tasmasını boynuna geçiren müşrikler! Size yalnızca acıyoruz! 

Sizler alçak yalanlarınızla asla ama asla! Ne Allah'a zarar verebilirsiniz ne de O'nun kulları olan bizlere! İnkârınızla ancak kendinize zarar verdiniz, ziyan vereceksiniz! 

Güneşleri yaratan cehennemi yaratmaya elbette kadirdir! Galaksileri yaratan cennetleri yaratmaya elbette kadirdir! Yıldızları yaratan Rahman ve Rahim Allah, dilerse razı olduğu kullarına dünyalar kadar bahçeler verebilir! 

Şâfiî ismiyle şifa versin cümle iman ehline âmin...

Yoktan var eden Allah dilerse sonsuza dek bildiğimiz ve bilmediğimiz sayısız çeşidi yaratabilmeye dahi kadirdir, yarattığını sayısız kere dahi yaratabilmeye kadirdir! Mutlak gücüne bir sınır asla yoktur. 

Hakikat ortadayken ikinci kez diriltmeyi gerçeğini dahi inkâr eden akılsızların ahvali ne acı! 

Rabbimiz... 

Sen mübarek Kadir gecesini kurtuluşumuza vesile eyle... 

Bilâl Yavuz