DEPREM GÜNLÜĞÜ




Lafları diledikleri kadar döndürüp dolaştırsınlar sonunda iş Allah korkusuna geliyor. 
Allah korkusu hakiki olan adam ehil değilse inşaat işine girmedi, ehil olansa mesuliyetini bildi, binaları hakkıyla dizmeye gayret gösterdi, ekibiyle diktiği binaların nicesi Allah'ın izniyle ayakta kaldı. Nicesi en azından toz olmadı da, insanlar çıkabilecek vakit buldu. 

Dünya hırsıyla malzemeden çalan nice ayyaşın yaptığı kolonsuz binalar ise mazlumlara mezar oldu, sonunda belki  binlerce katil müteahhit vs. var artık aziz topraklarda... 

Başından sonuna, çalanından susanına, hepsi kaçmak peşinde, mahşerden, sonsuz adaletten kaçamayacaksınız. 

Hakiki alimler toplumun en büyük askerleri, polisleridir. Allah korkusunun, Allah sevgisinin hakkıyla yüreklere yayılması, taze fidanları hakiki İslam bilinciyle yeşertmek, asıl çözüm budur, bu olursa gerisi geliyor. En büyük asayişi sağlamak böylece... 

Enkazdan canlar kurtaran binlerce kahramana bak, hep Anadolu çocukları, İslami bilinçle fedakâr, enkazlara korkusuzca giriyorlar, sadece Allah'tan korkuyorlar, her biri bir Ömer, bir Hamza. Namaz vakitleri beraber cemaatle namaza duruyorlar, canlar enkazdan çıkınca tekbirdeler, tekbirlerimiz ancak ülkedeki putperest şeytanları rahatsız etti. 

Canlı yayınlarda çoğu çabayı izledim, dillerde hep zikir, yürekler tevekkül içinde, nice enkazdan çıkan var tekbir getirerek, şehadet parmağı göğe yükselerek... Bunlar hep İslam mucizesi. Birçok hayırlı işe şahit olursun musibet vakti, bu hep böyledir, ibret alana ne mutlu. 

Rüyalarımızdan depremlerle uyanıyoruz, vücudumuzdaki kan akışı bile bazen deprem hissi veriyor, geçecek hepsi inşallah, kolay değil, büyük imtihan yaşadık hep beraber, kimi için tonlarca daha zor geçti, nihayetinde imtihandan şükredenler başarılı geçecek fitne ehli değil, din tüccarı münafık ırkçılar hiç değil! 

Artçılar birer deprem gibi 4-5-6...
En zor zamanda yapılan hayır en güzeli, iyilikte yarışma zamanımızdır. Bırakın kötüler kötülüğünde boğulsun, yüzünüzü iyilere dönün.

Bir de terörist Siyonistler meselesi var. En uzak ülkelerden vicdanlılar bile geldi yardıma. Terörist İsrail hükümeti ise yağma için geldi, tarihi eserleri çaldı ve gitti. Hep zayıf anımızı kolluyor bazı Yahudi şeytanlar, bunu iyi görmeli, en büyük düşmanımızı iyi tanımalı. 

Deprem tetikleme mümkün olsaydı eğer bunu yine onlar yapardı. ABD, Rusya, Çin ancak bir maşa. Siyonistlerin kökünü kurutmadıkça içimizde daha çok büyüyecek bu zehirli bitki, ülkelerimize saldıracak, yılanın başını büyümeden ezmeli. 

Enkazlar güzel hikayelerin de mezarlığı oldu. Nice sevinçler, hüzünler, heyecanlar, masumiyetler enkazlarla beraber savruldu. Allah sonumuzu hayreylesin, ancak rahmeti kurtarır bizleri iki cihanda... 

Ev sallandığında dışarı çıkmak, binaların olmadığı yerlere hızlıca gitmek çok mühim sahiden, şu büyük depremlerden önce o günün listesine baktım, artçı 5 civarı depremler olmuş dakikalar, saatler evvelinde. 

Özetle büyük arçılar, büyük bir depremin habercisi olabilir o günlerde, dikkatli, tedbirli olmalı tevekkül ile beraber vesselam. 

Bir de bebekler, çocuklar... Allah nasıl da korudu o savunmasızları, çıktılar enkazdan, kimi beni doyuranlar oldu diyor. Şahid ol, ibret al ey kardeşim, gör beşeri sistemler ve kibirler hep boş... Sonsuz güçlü Rabbine boyun eğ geç olmadan... 

Bilal Yavuz