DOĞAL AFETLER İÇİN PROJELERİMİZ



DEPREM İÇİN PROJELER


1. Her şehirde geniş doğal afet alanları kurulmalı, görevli ekiplerle korunmalı, bakımı düzenli sağlanmalı.


2. Prefabrik mescit, WC, banyo gibi altyapı bu alanlarda hazır olmalı. Her alanda prefabrik bir küçük hastane veya sağlık ocağı da olmalı.


3. Depremzedeler, deprem zamanı kendi şehrindeki alanlar hasar görmüşse hemen bu alanların olduğu diğer şehirlere dağıtılmalı.


4. Bu alanlarda binlerce konteynır kurulu olmalı, binlerce çadır yedek olarak bekletilmeli.


5. Doğal Afet alanlarında büyük depolar olmalı, içinde battaniye, yastık, yorgan ve giyim ürünleri, tarihi geçmemiş hijyen ürünleri stoklanmalı.


6. Resmi ve özel hizmetler, yardımlar hızlıca bu afet alanlarına ulaşmalı, alanların uzman görevlileri olmalı, hızlı koordinasyon sağlanmalı.


7. Doğal Afet zamanı yabancı ülkelerden hızlı bir şekilde lazım olanları uygun fiyatlara getirtecek özel bir ekip olmalı.


8. Her şehirde artık tek katlı adeta bir treni andıran yatay prefabrik bina modeline geçilmeli, siteler, modern köyler, çağdaş semtler böyle oluşturulmalı. Gereken su, elektrik, doğal gaz hizmeti buralara ulaştırılmalı!


9. Arsalar zenginlerden söküp alınmalı, her vatandaşın bir ev kadar arsa alma hakkı olmalı! Arsalar çok ucuz olmalı ki evler yine aşırı pahalı olmasın. Arsalar yabancıların, zenginlerin değil milletin hakkıdır, bu toprakları kanla biz aldık!


10. AFAD personeli her şehirde yeteri kadar bulunmalı. Her genç askerlik gibi AFAD ile zorunlu eğitim alıp afet zamanlarına tecrübe olarak hazırlanmalı.


11. Her şehirde özel ekipmanlar yeteri kadar olmalı, acil durumlarda devlet malı olmayanlara da el konulmalı, tüm inşaat şirketleri acil durumlarda hizmete hazır olmalı, görevleri zorunlu olmalı.


12. Bekçiler, iş yükü az olan memurlar bu durumlar için özel yetiştirilmeli, böyle zamanlarda hemen devlet eliyle kurtarıcı ekiplere dahil edilmeliler.


13. Profesyonel kadrolar için dünyanın en iyi eğitmenleri gelip deprem ülkemizi zor zamanlar için eğitmeli. Enkaz altındaki canlara zarar vermeden kurtarmayı en ehil kadrolardan öğrenmeli. 


14. Zor zamanlarda cezalar katlanmalı, yağmacı da hırsız da yağmacıyı linç edip öldüren de iftira atan da ırkçılık terörünü yayan da en az üç katı ceza almalı.


15. Ülkenin zenginlerine özel ağır bir doğal afet vergisi getirilmeli, özellikle bunlardan alınacak paralarla sistem kurulmalı.


16. Bağımsız denetim ekipleri her yapıyı incelemeli, tüm sahtekâr müteahhitler acilen seri katiller gibi yargılanmalı.


17. Aşırı çürük binalar hemen yıkılmalı, ailelere bir çözüm bulmalı, her çürük bina milletin ensesine hazır durumda bir bıçaktır!


18. Tarım devrimi yapılmalı, devlet kendi eliyle tarım köyleri kurmalı, birçok aile buralarda istihdam edilmeli, ev sahibi olmalı, yapılar teslim edilip taksitlere bağlanmalı, organik tarım ürünleri yurtdışına yasaklanmalı, yurtiçinde millete temiz erzak olarak sunulmalı.


19. İşte dengesiz büyümenin sonu!
Dengeyle, ölçüyle büyütmeyi ülkeyi, bize makyajlı değil sağlam yapılar gerek, sağlam ürünler, sağlam ekonomi gerek, asıl gerçek gelişim böyle sağlanır, yerli devrimle!


20. Depremin en yoğun olduğu şehirlere deprem üsleri kurulmalı, doğal afet projeleri buralardan ülkeye yayılmalı.


21. Her şehrin acil durumlar için yedek hava alanları bulunmalı. Asfalt olmasa da yedek yollar olmalı şehirlere hızlı ulaşım için tedbirler almalı tevekkül ile...


22. Vinçler, kepçeler, yangın söndürme uçakları, sele karşı araçlar... Ülkeye fazlasıyla alınmalı, şehirlerde fazlasıyla bulundurmalı. Tanklar, silahlar kadar öneme alınmalı! Bu da güvenlik, asayiş meselesi, görün artık! 


23. Ülkenin başına zor zamanlar aşkına ehil olanları getirmeli, hazırlık yapmayanı ne olursa olsun ilk seçimde göndermeli!


24. Canını seven, anne ve babasını ve evladını seven, ülkesini seven herkesi büyük bir bilinç dönemine davet ediyorum, siyasetçilere bundan sonra çok zor güvenin, ehil olmayana asla fırsat vermeyin!


25. Her eve deprem zamanı içinde beklenecek, erzak, ilkyardım çantası olan dolaplı metal bir kabin yangın merdiveni gibi zorunlu olmalı. 


Bilal Yavuz