YÜREK NOTLARI

1. Katrilyon mucizenin üstünde yaşıyoruz, içimizde ve dışımızda alemler, alışmak basitliktir alışma!

2. Cihad sadece savaş değil, Hakk için iyilik, güzellik, doğruluk, hoşgörü, yardımseverlik, dayanışma, kardeşlik, ilgi, emek, sevgi, saygı... Hepsi birer cihad olmakta!

3. Allah dilerse sayısız çeşit evren yaratıp onları her an idare etmeye kadirdir, gücüne asla bir sınır yok! 

4. Yaradılan olarak her saniye yaradılanlarlayız, iyi dinleyip iyi görmeli, cümle yaradılan Allah'ı haykırıyor, bize O'nun sonsuz kudretini gösteriyor, uyan uykularından... 

5. Katre asıl vatanından ayrı düştüğünden beri yanar tutuşur, mukaddes kevsere kavuşmanın hayaliyle erir. 
Hakk rızası öyle muhteşem sonsuz bir umman ki, her katreyi bir derya eder ihsanıyla, içimizde o bir türlü dolmayan boşluk, ancak O'nun muhabbeti ve memnuniyetiyle dolar. 

6. Dünyanın en büyük ahmaklığı bir acizin kibirlenmesi... 

7. Damla nefsini derya sanıp denizden koparsa sonu buharlaşmaktır, ziyandır. 

8. Bunalımda olan tevekkül ve tefekkürle çocuk parkına gitsin, çocukları ve kuşları izlesin, dertlerin dökülüşüne şahid olsun. 

9. İnsanları tam tanıyorum deme, kendimizi bile bazen tanıyamıyoruz. 

10. 40 trilyona yakın öznel hücremiz var diyor bilim adamları, her hücre bir alem, düşün sana verilen önemi... 

11. Beyni ve kalbi budala olan bir insan ancak değer görmek için vücudunu sergiler, kendini başkasına mal eder. 

12. Kamu imkanlarını israf eden ve şahsı için devleti kullanan, elbette milletin ve yetimin hakkına girmiş olur. 

13. Allah ve Resûlünün devletiyle hukukuna çağırmayan bir alim ve arif ve molla... Makamına ihanet etmiş olur. 

14. Mümin mümine vatan, sahte sahteye gurbet, layık olmayana güven önce kendine hıyanet... 

15. İnsanlığın hayrı için duaya duran, her renkten kardeş müminler değil... Ortaçağlı Batı vahşetiyle, taş devri şehvetinin peşine düşmüşlerdir gerçek yobaz! 
Hakikat çok açık... 

16. İslam öyle muhteşem ki, insanların birbirine darılmasına dahi izin vermiyor. 

17. Hadislerde belirtilen çokça hadise tarih boyu gerçekleşti, çöller dahi yeşerdi, akıllı ayakkabı ile akıllı silah bile üretiyor teknoloji ve biz şimdi son şahid nesil... Son 20 yılda dahi tanık olduk sanki asırlık nice hadislere... Daha hangi mucizeyi bekler gençlik! Estağfirullah... Teslim olduk Sübhân ve Kuddüs ve Rahmân, Rahîm Allah'a...

18. Aşk okyanusunda aşığa, susuzluktur, su... 

19. Benden geçen biz olur, damla kalmaz deniz olur. 

20. Ummanda tohum olan katelerdir değerli olan! Yeşerir de umman içre birer umman olur. 

21. Seni sana çağırır neyler, dinle de inle, inle de gümle, gümle de saç güzelliğini ey gonca! 

22. Bülbüller de güller de, orman da Hakk hazretlerine aşık, kavuşma düşünde, geç tuzaklardan, bir olana sevdalılarla birlik ol, ol ki arınasın, tevhid ile vahdet dolasın, gerçek ve kalıcı şereflere ulaşasın. 

23. Yaratılmış küçükler küçüğü bir testi, yaratılmaktan münezzeh, sonsuz Yaradan'ın sonsuz kudretinin sonsuz denizinin bir dalgasını dahi kavrayamaz, testimiz kadarız uyan! 

24. Gölgesi secdeyle şereflenen, gölgenin gölgesinin gölgesiyiz. Ne haddimize secdesizlik ey varlıkta bir noktanın noktasının noktası kadar dahi yer kaplamayan! 

25. Hakkıyla bilmeyen yaratılmışlar, hakkıyla bilen Rableri yüce Hakk hazretlerine vefada yarıştıkça yakınlaşabilir. 

26. Rahmân der kalbim Rahîm der, cümle varlık yürekleri, duymayı bil... 

27. Renge, surete, biçime kapılma ve takılma, işlerin özündeki gerçeklere ulaş, ki erenlerden olasın nice hayırlı sırlara... 

28. Hakk hazretlerinden, sen tenine ve canına şifa isterken, şifanın tamamıyla O'nun ve O'ndan olduğunu bilerek, tam bir teslimiyet ve imanla iste!

29. Hakk için sabret, cahil bir kardeşin sana saygısızlık yapınca büyüten değil affeden ol, ilahi affa ulaş... 

30. Cehaletinde sana ısrar edene seni Hakk'ın divanına havale ettim de, karşılıksız kalmasın ki bir başkası rahatça eziyet görmesin, o gün olmasa da nicesine bu söz her gün muallim olacak, bazı ilimler bazı yüreklerce zamanla öğrenilir. 

31. Bazen bir mazlum sözü bir zalim yürekte 20 yıl yer eder de, sonunda o zalimin ıslahına vesile olur. 

32. Hakk cümlemizi hesaba çekince, herşeyi her an idaresinin bir cüzüne, gözlerimizle de şahid olacağız! 

33. İnkarcı gözünü bile bile yumarak dolaşan kör gibidir, tepesinde gerçekler güneş gibi sımsıcak bir aydınlık aşılarken, inatla karanlığı, bunalımı, yalanı seçer. Niçin? Apacı bir cehennem için! Bunun kadar zarar eden ahmak var mı alemde? 

34. Sana ihsan ettiği katrilyon mucize üzerinde yaşamın, ki yaşamın da O'nun lütfuyla, sen de O'nun, yalan felsefelerle ancak ateşe sonuna kadar layık olacak kafirler yani! 

35. Dünyanın en canavar katilleri hep müslüman olmayanların içinden çıkmış, kimi gavur kimi münafık, kanlı kirli tarihlerinden hiç utanmadan müminlere barbar diyorlar, vahşilerin vahşi olmayanları kötü görmesi çok doğal! 

36. Milyarların katili vahşi batı, bir avuç harici teröristi hep reklam ediyor neden, sırf hızla müslüman olan Avrupa insanlarını durdurmak için telaşla... Oysa insanlar şimdi İslam'ı daha çok araştırıyor, gerçeği keşfeden daha da çoğalıyor inşallah! 

37. Herşeye hikmetinden bakarsan, inşallah, zamanla ruhun ervaha bir Lokman Hekim olur. 

38. Müslüman ülkelerdeki putperestlikleri yeniden yok edeceğiz inşallah, gönüllerin fethiyle, nükleer bombaların bile asla önleyemeyeceği en kalıcı fetih, yürek fehtidir. 

39. Kökleri su altında çürümeden yetişen çeltik tarlalarına bir bak, bire bin veren nar bahçelerine ve mısır tarlalarına... Madde ve mana planında ibret al, hikmet yudumla... Samed Allah! 

40. Harmanlara ve hasatlara bak! Hangi toprağa ektin de onu biçmedin ey can! Çocuklar ek, vakit ayır, sahiden ilgilen suyuna göre, gör nasıl da yeşerirler israfsız! 

41. Baklagillere bak! Çeşit çeşit ekim nöbetlerinde tevekkül ve tefekkür nağmeleri, Allah diye diye emek verişler, zikirle azmedişler, ne güzel ne helal bahçedir hayırlı emekler elhamdülillah... 

42. Nice habbeler var, toprağın ısınmasına ihtiyaç duyar, ısınmamış yuvada gürbüz çocuk yetişmez, kavgayla soğutma yuvanı, ilgiyle ve sabırla ve emekle ısıt... 

43. Bazı zalimler bir zamanlar mazlumdu. Onları zamanında çocukken onlara sahip çıkılmaması hırçınlaştırdı. İşte adalet ve dayanışma bu kadar çok önemli, yaşatmak ve yeşertmek için adalet, hebayı engellemek için adalet... 

44. Bazı çocuklar yüksek değil düşük ısıda yetiştirilir. Cinsine uygun olmayan ısıda çürür nice fideler ve fidanlar! 

45. Siyahın içinde olana beyaz bir nokta aydınlıkken, beyazın içinde olana siyah bir nokta aydınlık değil şu sırra bir bak... 

46. İman öyle muhteşem bir pınar ki, ruhlara binbir çeşit renk öğretir, binbir ton, binbir nağme, binbir oran, binbir duygu, binbir his, binbir düşünce, binbir nefes, binbir hava, binbir nehir, binbir hendese... Bâkî Allah... 

47. Her renkten din kardeşlerini dinsiz babasına dahi tercih ediyor müminler!
İşte bir İslam mucizesi daha elhamdülillah... 

48. İnanan ruhların kardeşliğinden hayırlı bir akrabalık mı var! 

49. Alemlerde, yaratılanlar içre en üstün bağ, inanan salihlerin din kardeşliğidir. 

50. Dünyaya tek tek geldik, tek tek göçeceğiz, ırkçılık ne yalan ne sahte bir avunma biçimi, ne güzel demiş görklü peygamberimiz aleyhisselam, ırkçılar bizden değildir.